Çırak Ortaokulu

Vizyon: Çocuklarımızın düşlerinin buluştuğu eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak.

Misyon: Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı öğrenciler yetiştirmek ve öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak; onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak; eğitim-öğretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde eğitim vermektir.

Başarılar: -

Saatler: Ders başlama/bitiş 08:30 / 15:15
Isınma: Okulumuzda kaloriferli ısıtma sistemi kullanılmaktadır.
Yabancı Dil:
Lojman: 4 - Okulumuza ait lojmanda 4 adet daire bulunmaktadır. Lojmanda kaloriferli ısıtma sistemi bulunmamaktadır. Kış aylarında ısınma, elektrik ve su sıkıntıları yaşanmaktadır. Lojman son 4 yıldır kullanılmamaktadır.(bilgi 2023)
Servis Bilgisi: var
Sportif Etkinlikler: Sınıflar arasında futbol turnuvası düzenleniyor. Voleybol ve masa tenisi oynanmakta.
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006 Bilim Fuarı her sene düzenlenmekte.
Proje Çalışmaları:

Telefon - Okul Müdürü 05388623275

WEB - https://cirakortaokulu.meb.k12.tr

Adres - ÇIRAKKÖY MAH. ÇIRAKKÖY/2 SK. CIRAK MAH ILKÖĞRETIM OKULU BLOK NO: 1C ÖZALP / VAN

Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün eğitim yapılmaktadır.

Yerleşim Yeri - Çırakköy ÖZALP / VAN

Ulaşım Özalp ilçe merkezlerine ve il merkezine ulaşım okulumuza öğretmen getiren servis araçları ile sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuzun ilçe merkezine uzaklığı 36 km, il merkezine uzaklığı 88 km´dir. Okulumuz ilçe merkezine en uzak köylerden birinde bulunmaktadır.Mesafe kısa olmasına rağmen yollar iyi olmadığından ilçeye ulaşmak 40 dk yı bulabilmektedir. Kış aylarında nadir olarak aşırı kar yağışından kaynaklı ulaşım sorunları yaşanmaktadır.