Rehberlik Servisi Tanıtımı

12.12.2019 438

REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI

Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak temel amacını gütmektedir.

Okulumuzda bulunan rehberlik servisi; öğrencilerin eğitsel, mesleki ve psikolojik gelişimlerini takip eder, bu süreç içinde velilerimizle işbirliği yaparak gerekli yönlendirmeleri yapar.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ne Değildir?

— Psikolojik danışma ve rehberlik yardımı bireye tek yönlü olarak doğrudan yapılan bir yardım değildir.

— Psikolojik danışma ve rehberlik bireyin sadece duygusal yanı ile ilgilenmez

— Rehberlik yardımı sadece "sorunlu" öğrencilere verilen bir yardım değildir.

— Psikolojik danışma ve rehberlik her türlü problemi hemen çözebilecek sihirli bir güce sahip değildir.

Rehberlik Servisinde Hangi Hizmetler Sunulmaktadır?

*  Arkadaş ilişkileri,

*  Ders başarısı,